lördag, december 08, 2012

Vad är det för en tomte som är tomte?

Snöfall!
Busiga föl med sina mammor.
Tomten kommer inridandes. Tomtenissan har redan tagit in julklappssäcken.
Vår ena ridlärare, stiliga Lappi och en stilig tomte!
Unge nevön blev extra glad när det visade sig att det var självaste FARBROR som var tomte!
Qhichincha i dagens sista solljus.
Nevön & Kachita

I tisdags var det terminsavslutning på ridskolan, så vi fikade extra länge. När vi skulle hem snöade det rätt bra, och stackars ridkamraternas vindrutetorkare på bilen hade helt slutat fungera – så jag körde dem till bussen i Kungälv. Inte kul att köra om man inte ser något. Väl hemma visade maken upp en stilig snöslunga han köpt! Och på onsdagskvällen "skottade" han hela uppfarten och en gång till stallet med den, på en dryg timma! Min make är min hjälte!

Igår hämtade vi vår Askims-nevö som ska bo med oss till i morgon. Och idag har han fått sig en jobbig dag! Vi gick upp tidigt och åkte till halmbonden i Trollhättan, eftersom nya snöoväder är på väg och vi behövde mera halm ganska snart. Och ville passa på i bra väglag, för vägarna där är ofta lite luriga... Vi kom just som halm-bonden matade sin lilla 8-månaders son, så vi och vår stackars åksjuke nevö blev inbjudna i stugvärmen på kaffe en stund.

Snart nog blev släpet lastat, vi åkte hem, åt snabb lunch och for sedan iväg till vår ridskola som skulle ha julfest – och lille nevön blev lite åksjuk igen, stackarn. Men några skumtomtar senare och med löfte om tomtebesök blev han snart piggare! Årets pigga föl visades upp och medan maken "var på toa" kom plötsligt tomten inridande! Nevön märkte ganska snart att det var MAKEN som var tomte!

"Det är min farbror som är tomte! Det är min farbror som är tomte!" ropade nevön glatt medan han gick ned och in i manegen, och fick sin påse godis, som höll honom sysselsatt på hemvägen.


Han har hittat min iPad och det är svårt att slita honom från den, men vi var lite medgivande idag, för han var lite trött och snörvlig, om än tapper, när vi drog runt honom idag.




Inga kommentarer: