måndag, februari 20, 2012

Inte tillräckligt utom räckhåll

Pållarna har utelunch.

Kachita kisar mot solen.

Qhichincha, med ett höstrå nonchalant hängade i mungipan.

Alpackorna mumsar.

Den här lille gynnaren verkar tro att det är vår...

Bägarlavar. Alltid skojiga.

Vår isgata!

Stilton. Man får kela med hans mage!

Gårdagens isbana här hemma avskräckte först från alla ridäventyr, men när vi väl dristade oss ut, var det rätt OK när vi väl kom ut på grusvägen – vår infart var klart värst! Så det blev en N-runda extended för mig medan maken red hela klätterrundan. Och så blev det idag med!

Hovslagaren blev turligt nog försenad idag (hon är bra på att meddela sådant, det är det minsann inte alla hovslagare som är!), varmed vi hann rida idag innan hon kom. Tur det, för morgonens vackra väder övergick till mulnare och mulnare och till slut regnskurar, snöfall och ganska kraftig blåst.

När jag gick ut för att hämta Saga i paddocken där hon fått frukost, såg jag henne mumsa på hö fortfarande. Insåg till min förfäran att hon kommit åt att stjäla en av höbalarna vi sakat pga mögelangrepp, och dragit in den till sig i paddocken. Vi som lagt dem så de inte ska nå, tyckte vi. Men Sagas hals kan tydligen bli riktigt lång om viljan finns... Djur!

Nu var det ganska lite mögel på den balen, och jag tror faktiskt den änden hon fick tag i är helt OK. Nu, 6,5 timmar senare, verkar hon fortfarande må bra. Det är nog ingen fara med det. Hur som helst var hon piggare på ritten idag! Kanske behöver hon lite mera hö helt enkelt! Hon är absolut inte fet, så det kan jag kosta på henne!

Inga kommentarer: