onsdag, november 18, 2015

Öl och glass. Jajamän!

 Vi väntar på att vår "ballongman" ska bli lite rynkig... Än så länge har han bara fått ett horn...
Jag BRUKAR inte få sådana här deadlines...
Beer float!




I somras hade vi en "sommarfågel" på vår avdelning, en originalare som jobbade över sommaren bara när många var på semester. Tyvärr tog hennes vikariat slut, men nu är hon tillbaka på en annan avdelning, så det blev ett glatt återseende! Hon och sambon brygger sitt egna öl och har vunnit priser med det! Hon vet allt om öl! Och denna kväll hade hon bjudit in till en "beer float"-premiär. 

Så när arbetsdagen var slut tog vi bussen in till sta'n och iväg till krogen. Lite läskigt var det eftersom SÄPO höjt "hotnivån" för terrordåd, efter terrordåden som varit i Paris. Och runt Järntorget var det hur många polisbilar som helst. Men vi gick till vår krog och åt gott i gott sällskap och provade annan god öl i väntan på premiären – som ju bäst passade som en slags efterrätt.

Vi beställde var sin "What a girl wants", som ölen kallades, och in kom en ganska söt stout med glass i! Själva skummet smakade kolaaktigt, medan ölet var lite chokladigt och kaffeartat i smaken. Gott och annorlunda, men inget man dricker många av. Efter en trevlig kväll var jag lite orolig för att "terrorhotet" skulle påverka tillgängligheten på Centralen, där jag skulle ta tåget. Men allt var lugnt och jag kom hem som jag skulle.

Inga kommentarer: