söndag, oktober 18, 2015

SPA med brunch!

 Arendal en söndagsmorgon. Tämligen stillsamt.
 Framme!
 En kopp kaffe i väntan på vännerna.
 Vi!
 En vacker dag på en vacker plats.
Dekoration på toa.



Dags att njuta av ännu en födelsedagspresent! Tre gamla arbetskamrater gav mig en SPA-dag med brunch i deras förnämliga sällskap.

Ett tag såg det ut att gå om intet. En blev sjuk dagen innan och kunde inte komma med. Samma morgon som jag åkte iväg mot Arendal kom ett SMS om att en av de andra tjejerna fått punktering på bilen! Den tredje i vårt sällskap kunde dock hämta henne, så de blev bara lite sena, medan jag njöt en morgonkaffe på Arken Hotel & Art Garden Spa.

Vi fick byta om till baddräkt, tofflor och badrock, innan vi gick in för att tvaga oss rena. Sedan kunde man bada i uppvärmd utomhuspool där vattnet ångade vackert i den kyliga höstluften. Där fanns olika bastur med olika hetta och luftfuktighet. I en var det iskallt vatten på golvet! Där fanns ett mörkt vilorum där man kunde ligga på vattensängar, och ett vitt ljusterapirum där man kunde bli pigg igen. Jag provade det vackra lejonfotsbadkaret med en "vattensäng" i, på vilken det sedan låg varma stenar som man kunde ligga på. Karet var dock lite kort för att ligga bekvämt i, men det var kul att prova. Där fanns isbastu, "isvak", lavendelbastu, kanelbastu och annat skoj.

Jag är inte galen i bastu, men det kändes som att vi alla tre trivdes med mera lagoma stunder i dem. Vi provade hängmattorna som snarare var som stora gungor ute på en träterass, med utsikt över havet och bohusländska klippor. På ovanvåningen fanns en stor inomhusbassäng som gick ända fram till de jättestora fönstren, så det såg ut som att vattnet gick rakt ut i tomma luften. När man blev lite varm kunde man promenera i en ränna iskallt vatten, så när man gick i den varma bassängen igen, kändes ett pirr i fötterna som tusen nålar.

Det var verkligen kul, lugnt och mysigt och vi hann med mycket prat.

Efter själva SPAandet, bytte vi om och gick och åt en furstlig brunch! Så gott och en så vacker dag!

Eftersom en var sjuk, bestämde vi genast att snart ta en utekväll tillsammans, så att hon också ska få vara med och pladdra!

Inga kommentarer: