söndag, januari 04, 2015

Barnvakter

 Märkliga svampar på några gamla lastpallar.
 Saga. Med busig blick.
 Men här var hon snäll!
 Barnarbetare i stallet.
 Tupaq tar ett fotbad...
 Makens smarriga pannkakor tog slut i ett nafs!
 Quillur!
 Gummistövlar, överdragsbyxor och vattentäta jackor är bra utrustning för en liten nevö på landet!
 Solen dalar sakta ned.
 Imilla med mjölkmustasch!
 Herrarna inspekterar hemmanet.
 Bus!
The Hemman.

På fredagen den 2:a arbetade jag igen, och när jag kom hem var makens yngre Askims-nevö här, för att bo med oss en natt. Vi såg den roliga Pixarfilmen UP och hade det mysigt på kvällen.

Nevön är en något livlig ung man, så medan vi skötte djuren igår ville han gärna hjälpa till att borsta Saga, mocka och medan eftermiddagssolen sjönk gick vi ut och inspekterade hemmanet. Lite kurragömma hann vi också med, så vi fick rört lite på oss. Dock inte så mycket som nevön ville.... På kvällen kom svågern och hämtade hem honom, efter en liten fika.

Idag åkte vi in till sta'n. Först fick vi en fika hos Virak-kompisen, när jag skulle hämta en kofta jag glömde där på nyårsminglet i förra veckan... Sedan åt vi gott på kinesiska restaurangen Tien Tsin innan vi gick till Bergakungen-bion och såg Hobbit-filmen del 3. 

Men oj så mycket action och enorma härar och nästan odödliga fula skurkar, och så lite manus och möjlighet att lära känna karaktärerna. Synd på så välgjord film och bra skådisar att man inte tar till vara på det, utan bara tokkör oändligt långa stridscener. Uppenbarligen är filmanimation mycket billigare än manusskrivning. Eller? Eftersom det ändå var bra skådisar blev filmen rätt OK och ingen pekoral. Tur det.

Inga kommentarer: