lördag, november 29, 2014

Kalas i dagarna två

 Gamla arbetskamraterna och vår 40-åring!
Fina gamla reklamskyltar hängde här och var på caféet. Minns att jag fick roulette-rullar av morfar när jag var liten och skulle åka tåg hem.
10-årskalas med lite julklappar också. Makens yngste nevö blev överlycklig över sin "påt", en slags virkningspryl.

Arbetskamraterna som åkte med mig i bilen in till sta'n istället för att ta bussen ångrade sig nog, för det blev kö redan vid Stigs Center där 4 bilar verkade ha varit inblandade i en lättare krock och stod spridda så vi andra fick kryssa försiktigt mellan dem. Sedan blev det kö framför Focus där jag tänkt släppa av dem för att sedan svänga till höger och hämta upp maken. Men man får inte svänga höger där längre! Och där var en seriös trafikinfarkt! Att det ska vara så omöjligt att köra bil i Göteborg! Den ene hoppade av men den andre stannade tappert och höll mig sällskap ett bra tag till. Men just som han också hoppat av fick jag tag på maken som kom springande. Visade sig att den täta kön framför mig gällde dem som skulle åka mot Korsvägen, men jag skulle ju mot E6, så jag kunde snart glida förbi i vänsterfilen där det inte var någon kö, och strax var vi på väg mot caféet i Utby där gamla arbetskamratens 40-årskalas skulle vara! "Gamla gänget" var där och det fanns bubbel och snittar, så det var fantastiskt trevligt! Mycket prat blev det och mycket bubbel! Maken körde hem, men vi stannade på McDonalds i Nödinge och köpte med oss lite burgare, för vi var lite småhungriga.

Idag var jag lite öm i kolan, men annars vid god vigör. På förmiddagen skötte vi djuren, för att efter en liten lunch åka till svågern i Askim och 10-årskalaset för deras äldste son. Svägerkans släkt var där som vanligt. Vi träffas varje år på detta kalas, och det är ju trevligt. Vi får mängder med mat; börjar med tilltugg och glögg följt av köttgryta med ris och sedan 7 sorters kakor för att avrunda med den rejäla "släkttårtan" med sockerkaksbotten, hallonvaniljfyllning och ett tjockt täcke choklad. Den är god, men väldigt tung, så jag orkar bara äta en liten bit. Så jag blev väldigt tokmätt och väldigt sömnig...

Inga kommentarer: