söndag, november 23, 2014

Julmarknad på Kobergs Slott

 Saga efter dagens träning. Hon skötte sig väl!
 Kaneli-kompisen med Tiggva. Alpackorna håller hunden under noggrann uppsikt!
 Hjorthägn på väg mot Kobergs Slott.
 Fint slott på en udde!
 "Ladan". I tre längor!
 En stabil stenfasad.
 Och innanför fönstren inne i längan med hantverk: tomtar!
 I längan med matprodukter var det trångt – där fick man avsmaka fläderglögg, viltsalamis och allt möjligt gott.
 Prinsessan Desirée och maken Niclas var hemma – det lyste på andra våningen!
 Spiltorna i det gamla stallet. Stiligt men opraktiskt.
 Ett fint litet lusthus i "vallgraven".
Vi avrundande med en fika. Tyvärr var semlan en julversion med saffran. Och jag gillar ju inte saffran. Så jag fick välja en annan kaka istället.

 Söndagpromenad med Quillur.
Quillur och Taruka nospussas!


Lördagsmorgon med hästträning. Det är jobbigt att gå upp och alltid oroande när man ska lasta hästar och köra iväg, men allt gick bra, och träningen med. Det var svettiga hästar och ryttare som kom hem efter ett duktigt pass! Sedan skötte maken djuren medan jag preppade för lunchen – då Kanélikompisen skulle komma.

Många år har jag funderat på att åka på julmarknad på Kobergs Slott, men missat det, för det brukar vara bara en helg redan i slutet av november, så när jag letat efter julmarknader har det redan varit. Denna gången förekom Kanélikompisen mig och föreslog en tur dit, så var inte sena att hänga på. Efter lunchen hos oss körde vi på vår lilla lokala väg bort. Det är en halvtimmes tur ungefär längs en kurvig och smal grusväg. Men med vacker natur runt om – allt från tät skog till ängar med dovhjortar, hägn med kronhjortar, pittoreska röda stugor och lador, och en förtrollande låg dimma som kröp längs marken och här och var bildade långa vita stråk av frost. Hur vackert som helst!

Väl framme  var det fullt med bilar, men det gick rätt smidigt att få sig en P-plats ändå, och vi kunde börja se oss om. Vi började i hantverksdelen, där det såldes allt möjligt från keramik och trä till hemgjorda krämer och schampon, textilier, trasmattor, ullprodukter med mera. En dam sålde smycken och broscher av – människohår! Liiite läskigt tyckte vi. Särskilt när vi såg att där även fanns ett par damtrosor(!) i människohår till salu! Huga.

Min spinnlärare var där och sålde sina fina tovade tomtar och lite annat. Jag köpte en liten keramikmjölkkanna med en skulpterad katt och liten mus på. Hur söt som helst. Sedan gick vi till ladan där mathantverkarna var – där såldes glögg och marmelader av alla sorter, viltkorvar med mera, och allt fick man provsmaka! 

Efter kommersen gick vi och tittade på slottet och stallarna, innan vi avrundade med en fika och sedan åkte hem igen. Det var en trevlig tur!

Idag har vi mest tagit det lugnt.
Skött djuren och gått en promenad med Quillur och Taruka. De är sådana duktiga små alpackor, så!





Inga kommentarer: