onsdag, juli 23, 2014

Så. Onödigt. Varmt! Stön!

En hög alpackor. Och nevön.
Nevön, Mökkvi och maken.
Vi har fallit till föga. Har nu hängt upp äcklig flugfångare för att förhoppningsvis få färre öckliga flugor.
Maken fyller på poolen för att alpackorna ska få något att svalka sig i.
Bus!
Om dagarna, mellan 10-15, stänger maken in alpackorna som skydd från solen. Fläkten sätts igång utanför, för att öka på ventilationen därinne.
Tyvärr verkar inte alpackorna fatta att man ska bada i den. De tror det är ett nytt vattentråg...
Innan jag åkte till jobbet i tisdags vinkade jag av dessa stiliga ekipage.
Qhichincha och Sawila i kvällssolen.
Hopp om regn på lördag!


Det är ju löjligt varmt om dagarna nu! Uppåt 33 grader och i en förfärlig massa timmar! Vi misstänker att Sawila inte orkar med värmen så bra, nu när hon haft sin sannolika juverinflammation och fortsatt har lite lite mjölk till sitt föl. Tur maken har semester! Flera gånger om dagen stödmatar han lill-fjuppen med mjölk, och ger Sawila Speedy Beet (en slags betfor) uppblött i massor av vatten, för att vätska upp henne. Hatar denna värme som plågar inte bara mig utan mina djur! Pållarna får ha täcke på som skydd mot alla bitande insekter och huset invaderas av flugor så snart man vädrar. Hatar verkligen sommaren! Men nu finns det hopp! Prognosen lovar regn på lördag. Längtar.

I måndags var Askims-svågern med familj här. De kom på eftermiddagen när det äntligen börjar bli lite uthärdligare temperaturer. Så vi grillade och drack vin och hade trevligt.

Själv är jag lyckligt lottad som jobbar! De har en väl fungerande AC på kontoret, så där är svalt och skönt. Men vi som är på avdelningen nu, en liten skara pga alla semestrar, brukar äta ute på takterassen tillsammans. Men nu väljer några av oss att sitta inne och äta, för det är bara alldeles för outhärdligt, eländigt varmt!



Inga kommentarer: