söndag, mars 09, 2014

Kompisar på visit. Och årets första solbränna!

Hela familjen hälsar på alpackorna.
Klädda för fest!
Hölasset.
Taruka och maken i en nospuss!
Förtjust liten tjej blir inspekterad.
När lilla tjejen fått rida blev det mammas tur! Det gick utmärkt fast hon bara suttit på en häst typ en gång...
Saga efter uteritten. En pigg häst blir en svettig häst!
Maken och Kakan.

Kompisen ringde och undrade om hennes man och dotter fick bo hos oss, för hela familjen skulle på middag i Lödöse på lördagskvällen, och det härjade magsjuka där de brukar bo i Göteborg. Kompisen fick sova någon annanstans, för hon är allergisk mot alla våra missar...

Det gick ju bra! Så de kom hit och hälsade på djuren, vi fikade lite och så åkte de till middagen. Själva ägnade vi oss åt den något mindre glamorösa uppgiften att lasta av hölasset vi hade hämtat i Trollhättetrakten på förmiddagen.

Dagen efter hämtades kompisen som sovit hos en annan kompis, och lillflickan och hon fick rida Saga, och alpackorna fick ju hälsas på igen. Snart for de iväg för att turista runt Falköping. 

Så var det dags för en ny uteritt med grannarna! På vägen hem mötte vi två andra grannfamiljer och plötsligt var det fullt av folk, glatt prat och hästar när andra grannar dök upp och behövde komma förbi med sina bilar. Det är sällan det är trafiksylt här... 

Efter ritten promenerade vi lite med alpackorna igen, denna gång Tamya och den lite försiktigare Kakan. Men det gick bra! Vi promenerade ända bort till en annan granne som blev förtjust när vi dök upp med våra sötnosar!

Efter en solig dag kunde vi summera: tre fästingar på Stilton, och vi var allt lite röda om kinderna av all sol!


Inga kommentarer: