fredag, augusti 02, 2013

Open Home Training i Sjörup

En stilig frieser!

Sven chillar.

Tobbe med Trio.
 
 
Tobbe med frieser.
Tobbe med Nicke.
En mycket nyfiken, och mycket liten, ponny!
Sven ser lite förnäm ut.
Vacker vy.

Maken undkommer vågornas svall.

Om man tittar på Ponnyakuten på TV (SVT Barnkanal. Jajamän) så vet man vem Tobbe Larsson är, och att han sysslar med "frihetsdressyr". Idag skötte vi djuren och förberedde allt, innan vi körde ända till Ystad och installerade oss på hotellet. Efter en snabb burgare bar det av till Tobbe Larssons gård i Sjörup, för att se hans show. 

Vi kom minsann en kvart för tidigt! Vilket var skönt, för då hann vi i lugn och ro inspektera 2 små pytteponnys i en inhägnad, den ståtlige kamelen Sven (som man kan klia på) i en , och två vackra frieserhästar i var sitt hägn. Det var kul att se gården som vi sett så mycket i Ponnyakuten. I verkligheten ter sig dock allting mindre. Men ett fint ridhus har han! (Ja, hela gården är fin!).

Läktaren var full, men den var inte så stor, så där var färre folk än jag trodde det skulle vara. Maken och jag hamnade på första bänk!

Det intressantaste var första delen när Tobbe visade hur han tränat tre unga hästar som gick i formation efter honom. De var bara tränade ett halvår, så han fick vara tydlig i kroppsspråket, vilket var lärorikt för oss som tittade. Hästarna kunde ju göra lite fel ibland, men med mycket små medel och kroppsspråk rättade Tobbe till dem. Jätteintressant! Sedan visade han en vacker frieser och sin gamle vän Nicke förstås. Men Nicke och husse är ju så tränade med varandra, så det gick ju liksom av sig själv. (Såg det ut som).


Sedan åkte vi tillbaka mot Ystad, kollade stranden på vägen och njöt av den vackra naturen, innan vi avrundade med varsin pizza i Ystad.

Det var fascinerande att studera kamelen Sven. Han är ju på långt håll släkt med alpackorna. Med samma tuggplatta, två klor på varje fot och andra alpackadrag. Trots att det är flera miljoner års evolution emellan dem. Kamelen är dock mycket större! Mycket större!

Inga kommentarer: