tisdag, augusti 13, 2013

Busanfall och stjärnfall

Bus!
Kolan jagar Taruka.
Även Qhichincha dras med i jakterna och buset!
Full fart!
Terror-trion.
(Klicka för större bild)
Perseidspaning utförs lämpligen i nedfälld trädgårdsstol med varm filt, whisky och varm missa i knät!

Varje år ser jag fram emot att se Perseiderna, meteorregnen som infaller ungefär i mitten av augusti. Men för det mesta brukar det vara mulet då! Men i år har det varit helt stjärnklart nätterna runt 12 augusti, då de skulle vara som flest, utan måne eller moln.  Fastän det varit ostadigt och regnskurar om dagarna!

Så i nätterna tre
har vi varit ute och spanat på vår fantastiska stjärnhimmel, långt bort från gatljus och annat ljus som stör. Och vi har sett många vackra stjärnfall! Och några bolider! Men jösses vad kallt det är om nätterna nu!


Härom dagen kom alpackamannen med hingstarna för sista gången denna säsong. Och turligt nog visade Qhichincha tydligt att hon var dräktig! Så nu är fyra ston dräktiga, så som det var planerat.

Parucha,
som vi redan visste är dräktig, gick lös i hagen. Trots att hon var på gott avstånd från hingsten, tyckte hon att det var viktigt att gå fram till honom och spotta på honom, så han verkligen skulle förstå att han inte var välkommen! Hingstens stackars husse hamnade i skottlinjen...

Inga kommentarer: