söndag, augusti 04, 2013

Alpackaspan och hemfärd

Vy från hotellrummet. 300 år tidigare så hade vi haft en prominent granne!
Frukostrummet!
En söt liten fjuppis.
Och en nyfiken alpackadam.
Maken smyger på huk i Smygehuk.
Konst vid Sveriges sydligaste punkt!
Hedmans Krog. Uteserveringen.
Och en riktigt god lunch!

Vi var inte pigga, när vi åt hotellfrukost på den fina innergården. För rummet var alldeles för varmt i den tropiska natten, och lantisar som vi är, är vi inte vana att "bo i sta'n" och utanför fönstret höra högljutt nattprat, väsniga MC och bilar, kyrkklockor som slår varje hel och halv timme. Eller "Tornväktaren"....:

Tornväktaren
Varje natt året runt ljuder en utdragen, dov signal över Ystads centrum. En tonstöt för varje kvart i varje väderstreck! Det är Tornväktaren i S:ta Maria kyrkas torn som förkunnar att allt är lugnt i staden enligt en flera hundra år gammal tradition.
























Efter frukost åkte vi och hälsade på hos Österlen Alpacka utanför Simrishamn, och fick en smarrig "second breakfast". Återigen var det kul att bara sitta och prata. När vi är på kurs där gör man ju så mycket annat! Vi fick se lite nya, fina föl de fått i år. Och deras färgade suris.... Vill ha!

Efter några timmar åkte vi till Smygehuk för att ha varit på Sveriges sydligaste spets. Det var ju inte så märkvärdigt, men där var en loppis på gång, som var lite kul att kolla på, fastän vi inte köpte något. Smygehuk kändes dock lite turistfälligt, så vi åkte vidare en bit och följde skyltning in på småvägarna till Hedmans Krog. Såg inte så märkvärdigt ut, men god mat lunch det!

Sedan körde vi hem, skötte våra djur, och så småningom lade vi oss att sova i vårt tysta, svala sovrum...








Inga kommentarer: