söndag, april 07, 2013

"Hemlig aktivitet"

Universeum har dinosaur-utställning!
På Universeum måste man faktisk titta på paddorna!
I "regnskogen" spankulerar sådana här omkring.
En sengångare i sin gunga. Vi fick titta ett tag innan vi såg att det faktiskt var ett levande djur... den rör sig INTE mycket...

Det gjorde däremot dinosaurerna!
Beware!
En del såg mer fåniga än farliga ut.
Akta, akta! Bakom dig...
Stegosaurusen var nog bäst gjord. Den andades!
Goe-King Size-räkmacka på Heaven 23, Gothia Towers.

Maken fyllde ju år på långfredagen, och fick då en "pappersloppa" av mig med gåvor. Alltifrån pussar till en "hemlig aktivitet" och "en måltid i anslutning till hemlig aktivitet". Idag var det dags att lösa in gåvan! 

Så vi åkte till Universeum för att titta på dinosaurieutställningen där. Och då måste man ju faktiskt titta på de fina akvarierna och regnskogen också! Annars är besöket liksom inte komplett. Jag gillar Universeum, men det var ett bra tag sedan jag var där!

Så småningom nådde vi taket där dinosarna var! I entrén fick en småbarnsfamilj genast vända när lillen blev rädd för dinosarna och började gråta... Men dinosarna rörde sig och hade stora tänder och blinkade med ögonen, och även om vi vuxna kunde tycka en del av dem var lite plastiga eller rörde sig ryckigt, så såg de säkert väldigt verkliga ut för de minsta!

Några av dinosarna var dock välgjorda och rörde sig mera naturligt. Det var skoj att se! Det svåraste verkar vara att få huden att se naturlig ut. Många av dem hade fjädrar – enligt de senaste vetenskapliga rönen!

Efter Universeum avrundade vi på Heaven 23 i Gothia Towers och spanade ut över sta'n medan vi inmundigade räkmacka, öl och en dubbel espresso. Nice, helt enkelt!

Inga kommentarer: