lördag, oktober 13, 2012

Hästmässan i Borås

Maria Gretzer i ett hopp.
Fantastiskt vackra friesern Aramis, med Tobbe Larsson bredvid.
Nicke och Tobbe Larsson gör "sin grej".
Vi tänkte lyssna på ett föredrag, men Tiggva ville hellre pussas...

Vid 12-snåret mötte vi Kaneli-kompisen i entrén till hästmässan i Borås Ridhus. Van vid Eurohorsemässan på Svenska Mässan, var jag ganska tunnklädd för där brukar man bli alldeles för varm. Tänkte inte på att denna mässan var i ett ridhus... Och på något vis blir det alltid väldigt rått och kallt i ridhus! Så jag fick snart köpt mig en gosig fleecetröja med luva, i ett av alla försäljningsstånden.

Vi tittade på hoppryttarinnan Maria Gretzer som red en ung häst och berättade medan hon red hur hon tränade och tänkte med hästen. Kommenterade när hon själv gjorde fel, hur hon rättade till etc. Mycket intressant! Och hon lät inte ens andfådd! Hon red ju ändå!


Kön till cafeterian var löjligt lång,för att få lunch fick vi gå ut till tältet utanför och möla varm korv, donuts och varm choklad. Tiden går fort när man har roligt – snart var det dags för Tobbe Larsson.

Han är känd för sin "frihetsdressyr" med sina hästar och för att han är ledare i Ponnyakuten på TV där barn & ungdomar kan få hjälp med olika problem de har med sina ponnys. Det var kul att se honom live med sina vackra, duktiga hästar!

Tobbe Larsson har talat med min kompis hund! I trängseln inför att han skulle skriva autografer hamnade vi intill honom och Tiggva gjorde något slags kärvänligt närmande mot honom tror jag. Och var kanske lite för kärleksfull. Hon är gärna det!

Dagen avrundades med att Hinrik "Hinni" Sigurðsson visade hur han red och tränade två av sina islandshästar – lite matnyttigt att ta med sig när man kan börja rida egna pållan igen...

Sedan var det dags att skiljas åt ock åka den långa regniga vägen hem... Det är en bit till Borås.

Inga kommentarer: