söndag, oktober 07, 2012

Bröllop!

Den fantastiska frisyren!
Mor och dotter – brud och brudnäbb.
Maka och make.
Musikerna som kommit ända från Istanbul uppskattades av den dansande tärnan.
Brudgummens syster håller tal på Gästis i Eskilstuna.

Vi åkte upp under fredagen (lediga från jobbet) till Eskilstuna och åt hos "vår indier", en indisk restaurang som blivit vårt stamställe. De har en särskild rätt jag väljer var gång för den är så god. Särskilt samman med en 66 cl Kobra-öl...


Så kom den stora dagen! Vid 10-snåret, efter en monumental frukostbuffé på hotellet, gick jag till salongen där min gamla kompis sedan högstadiet fick satt upp sitt hår i en fantastisk frisyr. Vi var några tjejer där som var där och "fjollade" oss, drack kaffe, åt lite kaka och pratade. Minns när det var jag som satt hos frisören och fick håret uppsatt...

Det var en vacker brud som lämnade salongen medan jag hämtade maken och vi åt en snabb burgare innan vi letade upp den fina gamla kyrkan de skulle gifta sig i. Vi träffade förstås många gamla bekanta där, och kompisens mor, som jag bara träffat en gång tidigare, sedan det "begav sig" – när vi var tre gymnasietjejer som ständigt hängde ihop. Det var kul!


Själva ceremonin var förstås vacker,
med en för hösten sällsynt sol som sken in på ett magisk sätt genom fönstret. Två musiker från Istanbul, vänner till bruden, med anknytning hit (de pratar bra svenska) hade kommit för att spela på hennes bröllop! Det ni!


Efter vigseln blev det förstås fotografering utanför kyrkan innan vi åkte till Gästis för bröllopsmottagningen. Det blev god middag, många bra tal, en tokstor våningstårta, magdans och vanlig dans innan vi gick hem vid midnatt, trötta i fötterna efter en lång dag i fina skor (= obekväma...)

På söndagen åt vi ännu en monumental frukost innan vi gick till ett fik vid 11-snåret. Där träffade vi de nygifta, och vi gäster kom och gick i omgångar, så bordet vi satt vid var hela tiden fullt fast av lite olika människor. Det var kul att träffas så här efter bröllopet och "runda av lite", innan vi satte oss i bilen hem. Känns som att helgen gått så fort! Och väl hemma var det bara att byta om till stallkläder och sköta djuren. Långt från all bröllopsyra.




Inga kommentarer: