söndag, augusti 31, 2014

Pass-pris och party!

 Vår isländske ridlärare var naturligtvis vinnare i T1 på klubbmästerskapet.
 Vår gamla ridkamrat med sin fina Strekkur...
 ... blev klubbmästare i A-Flokk!


Mökkvi och maken passar bra ihop!
 Maken och Mökkvi blev 2a i minipass, efter den otroligt snabbe Andvari till höger i bild.
 Duktige Mökkvi. Tog pass i alla tre försöken!
 De fick med sig en trofé hem.
 Lite stolligheter pågick under kvällens fest hos grannen.
Maken och alpackaflocken samlar sig för matning.

Tidigt igår morse åkte vi iväg med Mökkvi för att maken och han skulle delta i ridklubbens minipasstävling. Själva minipass-tävlingen skulle inte ske förrän vid 12.30-snåret, men alla ryttare måste anmäla sig på morgonen. Så vi hade gott om tid att titta på de andra. Tyvärr hällregnade det tidvis, så vi tittade på uppvärminingen i ridhuset, och det är ju inte lika kul.

Efter en korv-och-bröd-lunch med fika
blev vädret bättre och vi kunde ha glädje av att se tävlingarna. Snart nog var det dags för minipass-tävlingen! Då får alla ryttarna tre försök att rida pass längs en långsida, och bästa långsidan vinner. Mökkvi tog pass alla tre gångerna, vilket minsann inte alla ekipage lyckades med. Och de kom tvåa i tävlingen!

Så på kvällen var det en mycket nöjd make, och jag, som gick till grannens 90-årskalas – hon och pojkvännen fyllde tillsammans 90 år. Hon köpte för några år sedan över ett väldigt eftersatt hus som nu börjar bli riktigt fint, fast där är mycket kvar att göra. På tomten finns även en gammal lada där en övervåning gjorts i ordning till värsta fina festlokalen! Vi var säkert runt 50-60 pers där! Det bjöds på välfylld och god buffé, vin, sång, gyckel och gott sällskap. Lite grannar var där, en tjej som jag för bara några dagar sedan lade märke till på mitt jobb (!) och en kille som var uppvuxen ungefär på samma gata som jag! Och en massa annat trevligt folk. Efter maten spelade ett band i en annan del av ladan. Lite högt för samtal, så vi stod mest ute under parasollet och pratade med dem som kom och gick, medan regnet föll. En bra fest. Och härligt att bara kunna gå hem från festen på blott 5 minuter. (Man KAN antagligen gena över kullen, men i nattens mörker vore det nog en senväg... )

Inga kommentarer: