torsdag, augusti 14, 2014

Löshoppningspremiär!

 Grannens Eyglo hoppade...

 ... och även Affe, efter lite övertalning.

Mökkvi började med en del bus... (Bilden tagen av Lola Löwenberg)
...men sedan hoppade han (Bilden tagen av Lola Löwenberg)...
...riktigt bra! (Bilden tagen av Lola Löwenberg)
Saga hoppade också, men var mer tveksam. Men fick till en fantastiskt stilig trav! (Bilden tagen av Lola Löwenberg).
Js hästar är vana att löshoppa i grupp. Det märktes. Det var fullt fart och de verkade ha hur kul som helst!
Saga tar igen sig. Hon är inte van att galoppera omkring så här mycket.
Regnbåge när vi går in på vårt.
Mökkvi.
En bromance.
Solnedgång närmar sig.


Grannen J med fina paddocken hade föreslagit oss och Isis-grannens T att vi skulle löshoppa hästarna i deras paddock. Det lät kul. Jag hade ingen aning om hur benägen Saga var på att hoppa, om hon ens tränats i det. Vi har en gång sett en bild på Mökkvi när han hoppade, så vi visste att han varit med om det. 

Så vi bestämde att torsdag kväll 18.30 var en bra tid. Just som vi och T skulle gå med våra 4 hästar den korta biten från oss bort till grannen, kom en rejäl skur! Men vi var ju redan på väg. Regnet lugnade sig ungefär när vi var framme...

T började med att släppa sina hästar en och en. Först sprang de mest omkring, men snart nog fattade de och hoppade på bra! Med så mycket fart blir hästarna fort trötta, så snart var det dags för Saga och Mökkvi, som fick hoppa samtidigt. Båda busade lite först, men Mökkvi fick snart kläm på det. Saga hoppade också, men inte lika länge. Hon blev nog fortare trött och var nog lite osäker. Men hon travade väldigt snyggt!

Det var kul! Och vi kom överens om att göra det igen! Det kom små skurar då och då under tiden och när vi gick hem, så vi var blöta, men där blev en vacker regnbåge!

Inga kommentarer: