söndag, november 17, 2013

Ny huv och killar i tyll

 Qhichincha!
 Killar i kalsipper och tyll.
 "Blondinerna."
 Nya huven på bilen är bara en nyans ljusare än den gamla.
En enkel kompressor att luftpumpa bildäck med. Sätts i bilens cigarett-tändaruttag. Så fiffig! Och faktiskt bättre än de kassa tryckluftsprylarna på Statoil i Älvängen.


I veckan fick jag OK av Arbetsförmedlingen med att starta eget! Underbart! Så nu blir det till att köpa ny dator med moderna programversioner, en iPhone och tok-ragga kunder. Nå, jag får i alla fall en trevlig chef! ;-)

Det är mycket som ska göras: visitkort och andra accidenser, En hemsida och Facebook-sida. Registrera sig hos Bolagsverket och skaffa sig en domän för hemsida och mail. Har hittat en tjej i det kvinnliga nätverket här i kommunen som ska hjälpa mig med bokföringen. Hon verkar skärpt, så det blir nog bra. Förfärligt läskigt och förfärligt spännande på en gång!

I onsdags var det sista gången på spinnkursen. Vi grämde oss för detta, men så beslöt vi att ses igen den 5 mars! Och sitta och spinna tillsammans! Och så var vår lärare så hygglig att hon lånade ut en spinnrock till mig, till den 5 mars! Så ohyggligt hyggligt!

Mera tragiskt var det att gå på begravning i fredags. En kamrat jag umgicks med mycket för ca 20 år sedan, kanske mest för att vi var i samma gäng, men ändå. Dog 45 år gammal, men hade väl inte skött sig så bra. Kändes konstigt. Han var den förste av oss alla att gå bort.

Jag har nu fått en ny huv på bilen, från en annan begagnad bil. Blir nog både billigare och snyggare än att banka ut den gamla. I vissa vinklar ser man knappt att huven är en nyans ljusare. Får väl skaffa ett par mjukistärningar och en Wunderbaum att ha hängande i backspegeln – det börjar bli en riktig raggarbil nu!

Idag fick jag ett samtal av en granne vars son med kompisgäng höll på att göra en kalender till förmån för en förening de är med i. Han frågade om de kunde komma och ta några bilder med alpackorna i bakgrunden, och det fick de förstås! Så snart kom en hel delegation med unga killar, sonen, hans pappa och syster. Jag lockade ut alpackorna i deras sommarhage så omgivningen skulle bli fin, och så ställde de sig där: fem unga killar iklädda endast kalsipper och hemmagjorda tyllkjolar, i balettposer, i alpackahagen! Det blev nog bra bilder! Roliga och gulliga. Efter plåtningen matade en av killarna en av alpackorna, och man såg hur de fick kontakt. Det var både roande och rörande. Situationen var så fin, och så hade killen så stollig klädsel.

Man vet att man börjar bli gammal när man fokuserar mer på att killarna måste frysa, än att det faktiskt står fem halvnakna unga män i hagen!

En stund senare kom en annan granne gående med sin kille och de passade på att spana in alpackorna. Och grämde sig för att de precis missat tyllkillarna som vi självklart berättade om. Och snart dök svärfar upp, så vi gick in och tog en trevlig fika. Vi har inte träffat honom sedan i somras, så det var på tiden!


Inga kommentarer: