måndag, juli 22, 2013

En rymling och en Shopping spree i Bäckebol

"Fjuppisar" som vilar.
Taruka.
En loka.
Själva rymlingen. Med oskyldig uppsyn!
Jag och Affe.
Sawila är sur på Kakan som uppenbarligen MÅSTE rulla sig just där Sawila ligger.
Maken spanar på bus i alpackahagen.
Paus.
Ronja – åkersorkars bane.
Någon slags stekel.
Stilton!



Taruka x 4. För hon är så söt!
Det är så här man gör heta sommardagar!

På söndagen hittade vi grannens Affe-pålle på andra sidan tråden, i hagen bredvid. Men han gick inte så långt, för polaren Keilir var ju kvar där han skulle. Grannarna har gjort en tillfällig del i hagen, som förstoras efter behov, för att pållarna inte ska bli feta. Men Affe kom på att man kan smita under tråden. Och vi hade glömt slå på elen...

Nå, maken kunde lätt flytta tillbaka honom, och sedan slog vi på elen och hoppades att han skulle hålla sig på plats. Tji fick vi! Måndag morgon stod han på fel sida igen! Men sedan dess har han inte försökt igen. Antagligen fick han en stöt när han tog sig ut under natten, så att han är avskräckt nu. Hoppas vi...

Tur att han är så snäll. Han försöker aldrig sticka när man ska ta honom och han följde snällt med fast vi bara tog tag i "skägget" på honom. Han är ju en väldigt go pålle! Om än påhittig... Fast det är ju lite charmigt också!

Dessa heta dagar lider jag verkligen, men har nu hittat lösningen. Verandan. Med trådlöst nätverk kan man sitta där i svala vindar och söka jobb/Facebooka/surfa utan att bli för varm och utan att anfallas av alla äckliga flugor som kommer in så snart man öppnar dörren. 


Stackars pållarna får ha insektstäcke för att få vara ifred från bromsar, Stealth-plan (där är någon stygg insekt som har den formen, som bokstavligen biter bort köttstycken från en!) och de giganstiska randiga hästflugorna, som inte stör oss och alpackorna, men som pållarna blir tokiga av! Sommaren härlig? I don't think so!

På lördagen gjorde vi en utflykt
för att göra ett besök hos en sjukling på Sahlgrenska, och sedan slank vi liksom bara in på MediaMarkt för "att bara titta" – och kom hem med en ny TV och en liten käck svartvit skrivare!

Nu har vår gamla widescreen tjock-TV
krånglat ett tag. Ibland stänger den bara av sig! Ofta skiftar den i olika färger, skärmen blir randig, eller blir så mörk att bara konturer anas. Så det var dags för en ny TV. Tjockisen har vi nog haft i 12 år, så den får nog ses som avskriven.

Inga kommentarer: