fredag, augusti 04, 2017

En blöt dag...

Enligt kartan skulle man kunna vada över där den lilla prickade stigen mot Kung Tryggves grav går. Men där gick ju båtar! Stora båtar!
 På jakt efter Kung Tryggves grav i hällregnet.
 Skönt med tjock glasruta mellan mig och den.
 Sjöstjärna.
 Kattfisk.
 Maken, fisken i "Globen" och hajäggen.
 Det som ser ut som kannrankor är i själva verket hajägg!
 The KRAKEN!
 Nå, han var liten, fräck och lite läskig.
 En lång en.
 Fikadags.
 Pasta carbonara MED KALOPS!?!?
 Snyggt hus i Lysekil.
 Gammal och "ny" tro.
 Lysekils kyrka
 Maken tittar på hällristningar, t ex den 2 meter långa...
... Skomakaren.
 Karlsborg i Röe.
 Lyxig måltid på Tanufs Gestgifveri.
 Skojigt namn. Men gott!
 Söt kaffekanna.
 Vi avrundar dagen med lite godsaker...
Utsikt från terassen.

Det började bra. Efter mycket körande på små, små grusvägar hittade vi äntligen fram till parkeringen nära den plats där man skulle kunna vada över till Tryggö för att gå vidare till Kung Tryggves grav.

Solen sken och en sval bris blåste när vi påbörjade vår promenad. Kartan vid parkeringen såg tydlig ut, men pinnarna som markerade stigen uppe på stenhällarna ledde åt olika håll. Mycket förvirrande. Fast vi hittade nog vadstället till Tryggö. Men – vi hade ju sett stora segelbåtar passera där och anade att det nog inte bara var att vada över... Vi fortsatte leta efter ett bättre ställe, men nu hade det börjat regna och snart kom en rejäl skur och det var inte alls roligt längre, så vi gick till bilen och åkte till Havets Hus i Lysekil istället. Snopet!


Nu är man ju tyvärr lite bortskämd med Universeum i Göteborg, så då kändes ju Havets Hus lite litet. Men de hade en fräck bläckfisk som liksom simmade omkring och var bläckfiskig, som "the Kraken". Kändes som att den tittade på oss. De hade också en förstorande glasbula i vilken man kunde se hajägg på en pinne – och man kunde ana ynglen röra sig i botten på de kannrankeliknande äggen. Så coolt! Eftersom dagen var regnig var där fullt av folk vilket var lite jobbigt. Massa ungar som bara rusade fram och knödde sig, tittade, väsnades och ivägnade sig så ingen annan kunde se något eller komma fram.

Efter besöket letade vi efter ett café
när det kom ännu en skur. Vi tog skydd under en baldakin vid en restaurang, där personalen lockade in oss. Och de hade ju faktiskt kaffe. Och en mumsig Crème Brulée!

Vädret bättrade på sig sedan,
så på vägen tillbaka till Tanum letade vi efter fornminnen vi inte hittade, och tittade istället på hällristningar och en borgruin, som vi lyckades hitta. Denna kväll skulle vi ju inte åka någonstans, så det blev vin till den goda maten.

Inga kommentarer: