söndag, juni 26, 2016

Hästosteopaten på plats

 Först tittar osteopaten på hur hästen rör sig.
Sedan har han någon slags värmekamera som ser om hästen är ojämn i temperaturen någonstans, vilket kan antyda ett problem.
 Denna lilla damen var här för att träffa osteopaten, hon också.
 Fjuppisarna.
 Flocken håller koll.
Söta lillflickan.

Småttingarna ser på när nästa generation avlas fram.

Igår hade T fått hit en hästosteopat, som kollade hennes och våra hästar, och även hennes kompis ML:s häst. Först tittade han på hur de rörde sig, kollade dem med en värmekamera och kände igenom dem. När han hade koll på var problemen satt, hade han en rejäl slags massageapparat som han behandlade hästarna med. Det var lustigt att se hur hästarna först var lite konfunderade och vaksamma, men sedan kom på att det var skönt och slappnade av fullständigt. Och flera av dem rörde sig lättare efteråt. 

Osteopaten kunde se även på oss mattar att vi var ojämna. Han klämde på en särskild plats på min axel och frågade om det gjorde ont - och det gjorde det! Och han kollade de andra lite och rekommenderade en människoosteopat han kände. Jag är tydligen sned i bäckenet!

Idag var "alpackamannen" här med sina hingstar, så nu har Imilla och Taruka varit på dejt. Så nu hoppas vi på två fina föl till sommaren!


Inga kommentarer: