onsdag, mars 23, 2016

Djur och bilar

 Månuppgång.

 
Provkörning!

 !9 mars – Earth Hour.


Naira på promenadträning.

Saga i gryningen.

 Imilla "rockar sockorna" 21 mars.
 Killarna.

Solbaderska.

Småkillarna och Quillur.
 Kattass.
Kachita och månen.



I lördags provkörde vi bilar. En Ford Fiesta och två olika Skodor. Skoda Fabia och Ford Fiesta är väldigt lika, men jag trivdes nog snäppet mer med Fiestan. Men vi får titta vidare. Ska bli skönt med ny bil. Den gamla Forrden är ofta inne på verkstan nu, den har gått sina mil och det är alltid något som låter knepigt på den...

I söndags var maken på hästträning medan jag skötte mitt hemma. Mökkvi, som var omöjlig att lasta i början vi hade honom, låter sig nu lastas enbart av husse utan problem!

I måndags var det så äntligen dags att låta kastrera Tupaq och Capac, som visserligen är fina hingstar, men kanske ändå inte avelsmaterial. Stackars Quillur fick fasta också, fast han inte skulle kastreras, för de som skulle snöpas fick inte äta på 12 timmar innan ingreppet och de tre måste ju vara tillsammans.... Nå, det gick bra utan större komplikationer, och verkar läka bra. Så blev alla packorna vaccinerade också. 
I och med kastrationen fick Capac och Tupaq hålla sig inne i några dagar. Då passade vi på att ta ut Quillur och låta småttingarna Sumaq och Kaphyi lämna sina mammor och flytta in till kill-hagen. Dels är Quillur ganska snäll, och så blir det skonsammare för de små att introduceras till nya hagen om bara en alpacka är där. Det blev tämligen odramatiskt.

Inga kommentarer: