lördag, juli 30, 2016

50-årskalas i obygden!

 Efter tre år som Proffice-anställd får jag en glass som avtackningspresent! Yay!
 Morgon på gården.
På polarinnans 50-årskalas fick jag återse gamla "Blågum" – som varit i hennes familj ända sedan vi blev kompisar någon gång 1981 eller vad det kan ha varit!
Vår gemensamma polares dotter hade dansuppvisning!


Nu har man semester! Och vi började semestern med att hämta hö uppe i Trollhättetrakten. Efter sedvanlig djurskötsel var det så dags att piffa till sig inför aftonen.
 

För när min kompis sedan hedenhös fyllde 50 fick man ju åka på kalas! Långt ut i obygden utanför Borås! Eftersom hon är vegan bjöds veganska grillspett med många mystiska smarriga röror. Hennes son spelade fiol, nyckelharpa och andra instrument som han är SJÄLVLÄRD på sedan bara några år tillbaka. Hur duktig som helst! Och vår gemensamma polarinnas dotter höll en dansuppvisning med orientaliskt tema i den svenska sommarkvällen. Många kära återseenden och en trevlig kväll!

På vägen hem i bilen,
borta vid Lärjedalsmotet, blev det kö och vi stoppades av en ung tjej. Det bara vällde ungdomar över vägen, vilket var ofattbart eftersom det liksom inte finns några arenor eller något skoj där. Vi var ytterst brydda. Men så hörde vi brummande motorer – de hade bilrace på 45an! Man ÄR ju tveksam till den sortens aktiviteter på allmän väg, men kändes ju bra att de höll undan annan trafik. Nå, snart fick vi åka vidare och vi såg inga kraschade fordon, så det gick nog bra.

Inga kommentarer: