fredag, februari 06, 2015

Sjuk bil!

 Tokstopp utanför Klädkällaren.
 Tokdött batteri.

 Glada tjejer...
 ...på the barn...
 ... som gladde sig!
"There's your problem"

I tisdags körde jag glad i hågen till jobbet i Volvon. Kvällen innan hade jag fikat med Kanélikompisen och snön låg vacker och fin och man var på gott humör, då plötsligt tre lampor på instrumentbrädan började lysa: batteriet, ABS-bromsarna och SRS (som jag sedan fick lära mig är airbagen). Nooooo! Jag körde på, men märkte snart att gasen inte riktigt tog, så jag körde av mot Klädkällaren, så jag i alla fall kom av 45an – men jag kom inte ända fram till parkeringen...

Tokstopp! Heldött batteri! Ringde maken som fick göra en "utryckning". Under tiden kom en dam som jobbade på Klädkällaren och ville hjälpa till, så hon skaffade fram en bogserlina åt mig, och pratade med en man som höll på att ploga deras parkering, om att bogsera mig. Under tiden kom maken. Vi provade med startkablar, men Volvon dog så snart vi kopplade bort Forrrden. Så maken körde bort till plogmannnen, som snart kom och hjälpte oss bogsera undan Volvon. Maken körde mig till jobbet och vi fick grunna på hur vi skulle gå vidare. Men härligt med människorna där som så osjälviskt hjälpte oss!


I onsdags hade jag planerat en After Work med gamla arbetskamrater. Vi hade hur trevligt som helst på The Barn, och gick sedan vidare och drack vin i Hotell Pigalles lounge. Härligt att ses igen – det var länge sedan och det blev mycket skvaller om den arbetsplats där vi alla arbetat, men som bara en av oss var kvar på.

Under tiden hade maken hämtat batteriet ur Volvon.
laddat det hemma men märkt att det inte laddade fullt. Så på torsdag eftermiddag åkte vi till Klädkällaren och satte i ett nytt batteri. Och bilen startade fint! Fast alla lamporna lös fortfarande.... Djärvt tänkte vi att batteriet nog skulle räcka till verkstaden, så maken körde dit och jag följde efter i Forrrden, ifall Volvon skulle dö igen. Vi parkerade Volvon utanför "vår" verkstad och tog en titt under huven igen. Då, först då, såg vi att det saknades en rem till generatorn! Den hade gått av och försvunnit ned under huven, så vi hade inte sett den innan. Inte konstigt att batteriet inte laddar!

Så på fredagsmorgonen åkte vi förbi verkstaden och lämnade nyckeln – och gladde osss åt att det skulle bli ett lätt fel att åtgäda i alla fall. Och nu har bilen ett nytt fint batter
i!

Inga kommentarer: